fbpx

TERAPIA MANUALA IN SARCINA

TERAPIA MANUALA IN SARCINA

TERAPIA MANUALA IN SARCINA ESTE COMPLET NATURALA…

Cel mai comun motiv pentru care femeile apeleaza la terapia manuala in timpul sarcinii este pentru eliberarea de dureri asociate cu sarcina, dureri de la cap si gat pana la picioare, cu atentie speciala la durerile cauzate de sarcina in zona gatului, spatelui si pelvisului, precum si a incheieturilor. In timpul sarcinii postura femeii se schimba pentru a se adapta cresterii fatului. Pot exista de asemenea si schimbari pelviene si potentiale dezalinieri ale incheieturilor si coloanei datorita burtii marite si a cresterii curbaturii spatelui – toate cauzand inflamatii si dureri de spate, gat, incheieturi.

Terapeutii manuali sunt profesionisti in ajustarea problemelor postural ale femeilor insarcinate

USURAREA DURERILOR DE SPATE

Scopul principal al terapiei manuale este de a tine coloana vertebrala in aliniament natural corect, iar ingrijirea prin aceasta procedura poate preveni si elibera de durerile de spate asociate graviditatii. Sarcina este dificila pentru structura osoasa a corpului, mai ales cand fatul creste ca marime si in greutate. Greutatea in continua crestere a burtii schimba continuu postura si curbatura spatelui, iar terapia manualaa poate corecta problemele posturale, iar coloana dumneavoastra sa isi pastreze curburile naturale. 

USURAREA SIMPTOMELOR GRAVIDITATII

Terapeutul manual poate sa usureze simptomele graviditatii, cum ar fi greata si vomitatul. Nu functioneaza la toate femeile, dar terapia manuala este un mod de a incerca de a obtine o usurare a greturilor matinale. Daca acestea fac parte partial din problema nervilor ciupiti datorita vertebrelor alunecate, ajustarea acestei probleme va remedia si starile de greata.

REFACEREA POSTURII DEFICITARE

Multe femei au probleme in timpul sarcinii datorita extra greutatii pe care trebuie sa o care in fata corpului lor. Abdomenul umflat poate creste curbura spatelui si cauza dureri si probleme posturale. Terapeutul manual poate reabilita postura in mod natural si poate preveni stresul sarcinii asupra corpului din cauza durerilor de lunga durata.

POZITIONAREA CORECTA A FATULUI

Terapeutul manual poate pozitiona corect fatul pentru nastere. Daca soldurile si partea joasa a coloanei nu sunt la locul lor, fatul poate sa se aseze in pozitii care nu sunt ideale pentru procesul de travaliu si nastere. Ajustarile terapiei manuale pot ajuta totusi fatul sa se pozitioneze corect, asigurandu-se ca nu sunt vertebre ale acestuia deplasate.  

IMBUNATATIREA PROCESULUI DE TRAVALIU SI A NASTERII

Ajustarile terapiei manuale pot ajuta la scurtarea procesului de travaliu si nastere . Daca coloana si soldurile mamei sunt in aliniament corect, si daca toti nervii, muschii si organele din corpul acesteia sunt in pozitii normale, libere si sanatoase, travaliul si nasterea pot decurge mult mai rapid decat daca acest aliniament nu ar fi fost perfect. Pentru mamele al caror scop este nasterea naturala, fara medicamente, terapia manuala le poate ajuta in implinirea acestui deziderat.

POTENTIALE BENEFICII ALE TERAPIEI MANUALE IN SARCINA

  1. Ajustarile terapiei manual pot ajuta in pozitionarea corecta a fatului.
  1. Mentinerea unei sarcini mai sanatoase
  2. Controlul asupra senzatiilor de voma
  3. Reducerea timpilor de travaliu si nastere
  4. Usurarea durerilor de gat, spate si incheieturi
  5. Preventia unei potentiale cezariene
  6. Mentinerea oaselor pelviene in aliniament correct, cee ace mentine sistemul nervos in functiune optima
  7. Poate usura simptomele de greturi matinale.

Ingrijirea prin terapie manuala este intretinerea sanatoasa a coloanei vertebrale si a ajustarilor aferente, care reduce stresul compresiei nervilor spinali si astfel imbunatateste starea de sanatate a gravidei.

SARCINA SI COLOANA

Pe masur ace corpul dumneavoastra devine din ce in ce mai rotund, tot mai multe probleme apar. Nu doar ca sarcina adduce multe extra kilograme (de obicei intre 11 si 25 de kilograme) de-a lungul a 9 luni, dar sunt de asemenea si o suma de modificari corporale care pot duce la dificultati de adaptare a corpului la greutatea suplimentara. Greutatea suplimentara trebuie carata de coloana vertebrala, care genereaza astfel dureri de spate si care de asemenea deregleaza aranjamentul corect al vertebrelor.  Odata ce coloana nu mai este aliniata correct, mai multa durere din ce in ce mai puternica poate sa apara.

Pe masur ace uterul creste, el deplaseaza organe interne, muschi si tesuturi. In cel mai rau caz, pelvisul dumneavoastra devine vulnerabil, cee ace cauzeaza nu doar durere, dar poate genera si probleme in timpul nasterii. Ca sa puteti ajuta corpul dumneavoastra sa poata duce extra greutatea , dar si sa faca fata modificarilor din abdomen, ajustariel de terapie manuala pot sa ajute coloanal sa suporte correct intregul corp. Mai mult de atat, o coloana corect aliniata, la fel ca si pelvisul, poate sa reduca sansele de a fi nevoie de cezariana la nastere.


AL TREILEA TRIMESTRU

In timp ce femeile viziteaza terapeutul manual pentru ajustari de coloana in trimestrul al treilea, este posibil ca sa fie recomandata si intoarcerea fatului daca acesta este asezat in pozitie transversala.

 

CERCETARI INTERNATIONALE

Studii recente in domeniul graviditatii si ajustarilor terapiei manuale arata faptul ca acestea din urma au dus la o sarcina mai usoara. Intr-unul dintre studii, femeile care au primit ingrijire prin terapie manuala in timpul primei sarcini au avut travaliul cu 24% mai scurt decat celelalte care nu au primit acest gen de ingrijiri, iar alt grup a raportat un timp de nastere cu 39% mai scurt, acesta reprezentand o diferenta masiva. Mai mult de atat, 84% dintre femei au avut dureri mult mai usoare dupa primirea de ingrijiri prin terapie manuala, pentru ca incheieturile sacroiliace ale pelvisului functioneaza mai bine.

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000