fbpx

SINDROMUL PIRIFORM

SINDROMUL PIRIFORM

DACĂ VĂ CONFRUNTAȚI FRECVENT CU SIMPTOME CA: DUREREA ARTICULARĂ, DUREA COLOANEI VERTEBRALE, DEZECHILIBRUL PELVIC SAU DUREREA DE CAP, ATUNCI CORE CLINIK VĂ VA AJUTA Cauzele durerii la nivelul feselor variază de la deranjamente temporare, cum ar fi bursita: vânătăile, sindromul piriform, tulpina musculară și zona zoster, la boli mai grave cu consecințe pe termen lung, cum ar fi cancerul, artrita articulațiilor sacroiliace și hernia de disc cu sciatică. Toate simptomele legate de durerea fesieră trebuie evaluate în termeni de intensitate, durată, localizare și factori agravanți sau amelioratori. De exemplu, dacă durerea se schimbă sau nu la mers, când stai sau când te odihnești, în timp ce stai culcat. SEMNE DE SINDROM PIRIFORM:
  1. Amorțeală și furnicături la nivelul feselor care se pot extinde în spatele piciorului
  2. Sensibilitatea mușchilor fesieri
  3. Dificultatea de a sta confortabil
  4. Durerea în șezut care se înrăutățește cu cât stai mai mult
  5. Durere la nivelul feselor și picioarelor care se agravează odată cu activitatea
CAUZELE SINDROMULUI PIRIFORMIS Cauzele exacte ale sindromului piriform sunt necunoscute. Cauzele suspecte includ:
  • Spasm muscular în mușchiul piriform, fie din cauza iritației în mușchiul piriform în sine, fie iritarea unei structuri apropiate, cum ar fi articulația sacroiliacă sau șoldul
  • Strângerea mușchiului, ca răspuns la rană sau spasm
  • Umflarea mușchiului piriform, din cauza leziunilor sau spasmului
  • Sângerări în zona mușchiului piriform.
În cazurile grave de sindrom piriform, durerea de fese și picioare poate fi atât de severă încât devine invalidantă. Este posibil să deveniți incapabil să îndepliniți sarcini de bază, de zi cu zi, cum ar fi să stați la computer CORE CLINIK POATE FI PARTENERUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU A GĂSI O SOLUȚIE!

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000