fbpx

LEZIUNI FOTBAL AMERICAN

LEZIUNI IN FOTBALUL AMERICAN

Datorita caracterului pronuntat de sport de contact fizic, jucatorii sunt de obicei in riscul de a se accidenta: intinderi, entorse, rupturi, dislocari si fracturi. Desi jucatorii poarta o suma de dispozitive captusite pentru protectie impotriva ranirilor, acestea pot totusi sa se intample in timpul jocului. Cu toate acestea, Terapia manuala poate oferi tratamentul pentru numeroase accidentari datorate fotbalului american.

CAUZE

Jucatorii de fotbal american sunt mai expusi de aproximativ 7 ori mai mult la accidentari in timpul jocului propriu zis decat la antrenamente. Cea mai mare rata a accidentarilor se inregistreaza la jocurile din afara sezonului competitional. Leziunile datorita suprasolicitarii pot aparea de la antrenamentele intense si repetitive. Oricum, multe leziuni apar in timpul jocului si antrenamentelor datorita combinatiei de contact fizic puternic si viteza mare in alergare. Unele dintre cele mai comune cauze ale fotbalului includ urmatoarele:

  • Intinderile. Intinderile excesive si rupturile de muschi sau tendoane de la stressul muscular sau din locul unde musculatura se ataseaza de tendoane.
  • Entorsele. Cand stressul excesiv este concentrat pe musculature si ligamentele, iar aceasta afecteaza articulatiile care leaga oasele intre ele
  • Rupturile. O intindere sau entorsa puternica de la un episode de stress violent. Stress forcing a joint beyond its limits can result in a third-degree sprain, a complete tear of a ligament. Depending on the mechanism of the injury there can be a progression to joint dislocation or fracture of a bone of the joint.
  • Traumele. Coliziunea cu un alt jucator, mingea sau terenul de joc poate cauza o ranire traumatica, cum ar fi o fractura.
  • Comotiile. Comotiile pot sa apara de la lovituri ale corpului, precum si cele de la cap, chiar daca sportivul poarta casca de protectie. Unii pot suferi o contuzie fara pierderea cunostintei.

ALTI FACTORI DE RISC UZUALI PENTRU LEZIUNI ALE PRACTICANTULUI DE FOTBAL AMERICAN :

  • Incalzirea incorecta. Intinderile musculare apar cand un jucator nu si-a facut incalzirea in mod correct inainte de a intra pe teren.
  • Suprasolicitarea. O activitate prelungita si intensa de asemenea poate pune musculatura si tendoanele in risc de ranire.
  • Echipament de protectie inadecvat. La inceputul sezonului jucatorii trebuie sa se doteze cu echipament de protectie corespunzator sportului practicat.
  • Reluarea activitatii sportive prea devreme dupa accidentare. Dupa o accidentare sau boala, atletul trebuie sa se recupereze complet pentru a diminua riscul de revenire a afectiunii.
AVETI NEVOIE DE TRATAMENT LA NIVEL DE EXPERT – VIZITATI CORE CLINIK !

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000