fbpx

HERNIA DE DISC CERVICAL

HERNIA DE DISC CERVICAL


NU MERITATI SA VA CHINUIE DUREREA – SIMTITI ELIBERAREA DE DURERE – VINDECATI-VA

Un disc cervical herniat poate genera multe tipuri diferite de dureri. Acestea pot varia de la dureri usoare in gat sib rate pana la dureri de tip soc electric care radiaza in aceleasi zone mentionate. Uneori se pot instala si amorteli sau slabiciuni ale mainilor si palmelor.


Cand un disc cervical se herniaza, nucleul interior pulpos se uzeaza si se deplaseaza catre canalul medular, strapungand invelisul protector. Un disc herniat produce o durere ascutita sau ca un soc electric in gat si/sau brat, inflamand sau compresand o terminatie nervoasa apropiata. Alte structuri apropiate, cum ar fi maduva spinarii, pot sa se inflameze si sa devina dureroase.

DURERE DE GAT/CEAFA. Aceasta durere se simte in mod tipic spre spatele sau laterala gatului. Poate evolua ca intensitate de la o simpla durere usoara la atingere pana la o durere ascutita sau ca arsura.


DURERE RADICULARA. Aceasta durere poate radia de la un nerv ciupit in gat in jos pana in umar, brat, palma si/sau degete. Uneori se poate simti ca un soc electric sau o arsura.


POZITIE  SAU ACTIVITATE SPECIFICA A CAPULUI. Durerea de hernie de disc are tendinta de acutizare si de inrautatire de-a lungul diverselor activitati effectuate, cum ar fi sportul sau ridicarea de greutati. Anumite pozitii ale capu;ui – de exemplu rasucirea dintr-o parte in alta sau aplecarea acestuia – pot inrautati durerea.

RIGIDITATEA GATULUI. Durerea si inflamatia datorita herniei de disc cervical pot restrictiona miscarea naturala a gatului si anumite miscari specifice.

C4-C5 (radacina nervoasa C5): Durere, furnicaturi si/sau amorteli care pot radia in umar. Slabiciunea poate fi simtita de asemenea in muschiul deltoid si alti muschi.


C5-C6 (radacina nervoasa C6): Durere, furnicaturi si/sau amorteli care pot fi simtite si in zona degetului mare al palmei. Slabiciunea poate fi simtita de asemenea in bicepsi si muschiul extensor al incheieturii mainii din antebrate.

C6-C7 (radacina nervoasa C7): Durere, furnicaturi si/sau amorteli care pot radia in palma si degetul mijlociu. Slabiciunea poate fi simtita de asemenea in tricepsi, extensorii degetelor si alti muschi.

DIFERENTE IN DOAR CATEVA ZILE
CORE CLINIK ARE EXPERIENTA PROFESIONISTILOR!
SUNATI-NE ASTAZI CA SA VA READUCEM LA NORMALITATE IN DOAR CATEVA SEDINTE

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000