fbpx

HERNIA DE DISC

HERNIA DE DISC POATE NU STITI ACESTE DETALII ?
CUVINTELE MELE POT FI UTILE PENTRU DUMNEAVOASTRĂ…
HERNIA DE DISC poate aparea in orice parte a coloanei vertebrale, de cele mai multe ori in zona lombara. Uneori hernia de disc apare la nivelul gatului (cervical) si mai rar toracic.

Coloana vertebrala este compusa din vertebre, legate intre ele prin discuri intervertebrale. Un disc sanatos este ca un amortizor, care confera coloanei vertebrale protectie la socurile produse de miscari ample si de asemenea mentin coloana vertebrala flexibila. Cand aceste discuri se deterioreaza in urma accidentelor sau a imbatranirii, vor iesi in exterior sau se vor rupe, proces numit HERNIE DE DISC.

Daca inelul exterior este lezat sau slabit, poate da posibilitatea nucleului gelatinos sa proemine (hernie contenta) sau sa iasa din disc (hernie prolabata), ceea ce duce la compresiunea nervilor sau a maduvei spinarii, producand dureri, amorteala sau slabiciune in membre.

HERNIEREA DISCULUI – O parte din materialul gelatinos care umple discul poate patrunde in fisurile din capsula. Discul se umfla si depaseste vertebrele. RUPTURA DE DISC – materialul din interiorul discului trece de capsula. FRAGMENT LIBER – fragmente de disc rupt se pot desprinde in totalitate si ajung in canalul vertebral… Simptomele depind de pozitia si marimea herniei de disc si existenta sau nu a compresiunii nervului :
 • nu face presiune asupra unui nerv : se poate sa nu dea dureri
 • face presiune asupra unui nerv : durere, amorteala sau slabiciune in zona prin care trece nervul
 • durerea de picior (sciatica)
 • durerea in regiunea lombara si / sau durerea in regiunea fesiera
 • in cazurile extrem de severe (sindrom de “coada de cal”) apare pierderea controlului sfincterian manifestata prin incontinenta urinara sau incontinenta pentru materiile fecale
 • de obicei apare doar pe un picior
 • debut brusc sau graduat
 • poate fi constanta sau intermitenta
 • insotita de amorteala, furnicaturi, slabiciune
 • se poate accentua la stranut, tuse, sau efortul de defecatie
 • se poate agrava datorita sezutului, pozitiei bipede prelungita sau rasucirilor
 • se amelioreaza in timpul mersului, pozitiei intinse sau altor pozitii care relaxeaza coloana vertebrala si scad presiunea asupra discului herniat

Am o vastă experiență în domeniul științei medicale si a terapiei manuale, multe cazuri rezolvate cu succes în toata lumea, multe pentru probleme ale coloanei vertebrale și postură. Au existat cazuri în care mușchii nu mai erau în stare de funcționare, erau complet morți. Pentru mine, durează câteva săptămâni pentru a aduce pacientul la o viață normală și fericită.

ÎN REST, ALEGEREA ESTE A DUMNEAVOASTRĂ.

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000