fbpx

DUREREA DE COLOANA LOMBARA

DUREREA DE COLOANA LOMBARA

USURAREA DURERII POATE VENI IN CATEVA SEDINTE. NOI STIM MAI BINE COLOANA VOASTRA VERTEBRALA, CUM SA O MANIPULAM SI CUM SA VA REAJUSTAM MUSCULATURA.

Cele mai multe dintre durerile partii joase a coloanei vertebrale sunt rezultatul accidentarii musculaturii, incheieturilor, ligamentelor si vertebrelor. Corpul reactioneaza la asemenea accidentari prin raspuns inflamator. Desi inflamatia suna ca fiind un lucru minor, ea poate cauza dureri severe.

Musculatura din partea de jos a spatelui este responsabila de flexarea si rotirea soldurilor in timpul mersului, precum si de sustinere a coloanei vertebrale. Nervii din aceasta parte a spatelui sunt responsabili pentru activarea musculaturii si senzatiile resimtite in pelvis, picioare si talpi

SIMPTOME:

1.Durerea este enervanta si se manifesta la nivelul zonei joase a spatelui.

2.Dureri sub forma de intepaturi sau arsuri care se misca din partea joasa a spatelor spre dosul soldurilor, uneori pe picior in jos, chiar si in talpi; poate include amorteli sau furnicaturi (sciatica)

3.Spasme musculare si compresii in zona lombara, pelvis si solduri.

4.Durerea se agraveaza dupa statul prelungit in picioare sau asezat.

5.Dificultatea de a sta drept in picioare, mers sau ridicarea de pe scaun

Durerea acuta de spate poate dura oricat intre cateva zile si cateva saptamani, pe cand durerea cronica dureaza mai mult de trei luni.

Asta inseamna ca discurile coloanei se irita cu mai multa usurinta. De asemenea se pierde din tonifierea musculaturii, cee ce duce la o mai mare posibilitate de ranire a spatelui.  De aceea intarirea musculaturii spatelui si mentinerea in bune conditii a acesteia sunt importante in prevenirea durerilor lombare.

Durerea cronica de spate poate afecta viata dumneavoastra de zi cu zi si poate sa duca la imobilizare. Durerea pe termen  lung are un impact negativ asupra capacitatii de a lucra sau desfasura orice alte activitati care va aduc placere. Chiar si cele mai simple lucruri cum ar fi dusul gunoiului pot fi o provocare atunci cand suferiti de dureri lombare cronice.

NU UITATI CA NU TRATAM BOLI, CI CAUZA ACESTORA.

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000