fbpx

DUREREA CERVICALA

DUREREA CERVICALA

Cunoasteti foarte bine coloana vertebrala, intrucat acest lucru este necesar pentru intelegerea multor boli.

Coloana cervicala este o retea interconectata de nervi, oase, ligamente si muschi, care uneori poate deveni dureroasa. Exista o varietate de probleme care pot declansa aceasta durere.  Iritatia de-a lungul nervilor din zona cervicala poate duce la dureri de cap, umeri, brate si maini. Aditional, iritarea maduvei spinarii poate cauza dureri in picioare si alte zone ale gatului si cefei.

DURATA DURERII DE GAT IN ZONA CERVICALA ESTE IN MOD NORMAL CLASIFICATA ASTFEL:

ACUTA. Durerea dureaza mai putin de 4 saptamani.

SUBACUTA. Durerea dureaza intre 1 si 3 luni.

CRONICA. Durerea dureaza de maim ult de 3 luni.

SIMPTOME ALE DURERII CERVICALE:

GAT INTEPENIT. Inflamarea Si dificultatea miscarii gatului, in mod special la incercarea de intoarcere a capului dintr-o parte in alta.

DURERE ASCUTITA. Aceasta durere poate fi localizata intr-un singur punct, simtindu-se ca o arsura sau o injunghiere. Acest gen de durere apare de obicei in zona joasa a spatelui gatului.

INFLAMARE GENERALA A ZONEI CERVICALE. Acest disconfort este in mod normal simtit intr-o zona extinsa a partii dorsale a gatului. Acesta poate fi descris ca fiind un disconfort mai redus ca nivel de durere, dar nu ascutit.

DURERE RADICULARA. Aceasta durere poate radia de-a lungul unui nerv de la gat pana in umar sau brat. Intensitatea poate varia, iar durerea se poate simti ca o arsura sau aprindere a zonei.

PROBLEME LA APUCAREA SAU RIDICAREA DE OBIECTE. Aceasta problema apare cand amorteala sau slabiciunea ajunge in brate sau degete.

DURERI DE CAP. Cateodata inflamarea zonei cervicale poate afecta musculatura si nervii conectati la cap.
Daca durerile cervicale progreseaza, va fi dificil sa va odihniti. De asemenea ar putea sa interfereze si cu alte activitati zilnice, cum ar fi imbracatul sau mersul la serviciu, sau oricare alta activitate care necesita intoarcerea capului, precum sofatul.

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000