fbpx

DEZECHILIBRUL POSTURAL

Dezechilibrul postural

VĂ REECHILIBRĂM, VĂ READUCEM INAPOI LA VIAȚA NORMALĂ, FĂRĂ DURERE. VĂ ASCULTĂM, NE PASĂ, DAR CEL MAI IMPORTANT, OBȚINEM REZULTATE!

Dezechilibrul postural apare atunci când mușchii opuși sau grupurile de mușchi nu au rezistență sau flexibilitate egală (lungimea musculară). Corpul dvs. este format din mușchi care lucrează atât împreună, cât și unul împotriva celuilalt (agonist și antagonist) pentru a oferi atât forță, cât și mișcare. Atunci când mușchii devin excesivi / subactivi sau scurtați / prelungiți provoacă un dezechilibru, ceea ce înseamnă că postura dumneavoastră nu mai este optimă, în șezut, în picioare sau prin mișcare.

Este important să abordăm o postură slabă, cauzată de dezechilibru muscular, deoarece poate provoca disconfort și durere semnificative. Deci, ce puteți face pentru a preveni acest lucru?

O postură adecvată ne ajută să stăm în picioare, să mergem, să stăm și să ne așezăm în poziții care exercită cea mai mică presiune asupra mușchilor și ligamentelor de susținere în timpul activităților de mișcare și greutate.

Care este rezultatul final?

Când un dezechilibru muscular vă scoate una dintre articulații din poziție, acest lucru pune o presiune pe acea articulație. Când această tulpină stresează nervii din jurul articulației, simțiți durere. Dacă corpul tău se reajustează pentru a ușura durerea, alte seturi de mușchi se pot dezechilibra – și ciclul poate continua. O mică problemă locală a unor mușchi poate deveni o problemă neuro-musculară-scheletică care afectează părțile îndepărtate ale corpului.

PROBLEMELE POSTURALE SE POT MANIFESTA ÎNTR-O GAMĂ LARGĂ DE MODURI DIFERITE, CA:

1. Durerea de spate

2. Sindromul fațetar și distensia ligamentelor

3. Discuri alunecate

4. Tendonita umflării umărului și a manșetei rotatorilor

5. Dureri de cap și dureri de gât

6. Nervii prinși

7. Leziuni sportive

8. Tendonul rupt

9. Durerea anterioară a genunchiului

POSTURA CORECTĂ

1. Ajută la menținerea corectă a oaselor și articulațiilor, astfel încât să ne folosim corect mușchii, reducând uzura anormală a suprafețelor articulare, care ar putea duce la artrită degenerativă și dureri articulare.

2. Reduce presiunea asupra ligamentelor care mențin articulațiile vertebrale împreună, minimizând probabilitatea de rănire.

3. Permite mușchilor să lucreze mai eficient și corpul folosește mai puțină energie și, prin urmare, previne oboseala musculară.

4. Ajută la prevenirea etanșeității musculare, a tulburărilor cauzate de utilizarea excesivă și chiar a durerilor de spate și musculare.

Când veți păși pe ușa noastră, vom fi gata să vă primim imediat și vă puteți asigura că obțineți atenția și concentrarea noastră deplină, de fiecare dată când ne veți vizitați.

Stabiliti o programare

la Core Clinik

Contactati un terapeut imediat! Cand vine vorba despre experienta de exceptie a clientilor, noi, la Core Clinik, va iesim in intampinare cu posibilitatea imediata de contactare a unui terapeut pentru evaluarea starii dumneavoastra.

Sunati chiar astazi ca sa va programati :

+40 76 575 9000